Khamis, 18 Oktober 2012

TERKINI..!!!CUBAAN MALUKAN MB PAHANG GAGAL..??!!

PASTI RAMAI PEMBACA BLOG PPH YANG SUDAH PUN TAHU ATAU MASIH TERTANYA-TANYA TAJUK POSTING PPH KALI TENTANG APA?BETUI TAK? PPH KALI NI NAK MEMBAWA TENTANG KEJADIAN TELAH BERLAKU PADA  PAGI TADI 17 OKTOBER 2012  SEKITAR JAM 10 PAGI.

SEKUMPULAN ORANG ASLI  SERAMAI KIRA-KIRA 200 ORANG TELAH MEMBUAT SATU DEMONSTRASI AMAN DI PERKARANGAN WISMA SRI PAHANG AWAL PAGI TADI... KUMPULAN TERSEBUT YANG DIKETUAI OLEH SEORANG WAKIL ORANG ASLI YANG DIKENALI SEBAGAI YUSRI AHON TELAH BERAMAI-RAMAI MEMASUKI KAWASAN WISMA BERTUJUAN UNTUK MENYERAHKAN MEMORANDOM YANG MENYENARAIKAN SEBANYAK 8 TUNTUTAN BAGI PIHAK ORANG ASLI NEGERI PAHANG KATANYA..SUASANA MENJADI GEMPAR APABILA SEORANG AHLI EXCO YANG MENJAGA HAL EHWAL ORANG ASLI TELAH BERJUMPA SECARA BAIK DENGAN KETUA KUMPULAN TERSEBUT DAN MENAWARKAN DIRI UNTUK MENERIMA MEMORANDUM KUMPULAN ITU BAGI PIHAK YAB MENTERI BESAR PAHANG..MENDENGAR TAWARAN YB TERSEBUT,  KUMPULAN TERSEBUT TELAH BERAMAI-RAMAI BERTEMPIK UNTUK TIDAK BERGANJAK SEHINGGA MEMORANDUM ITU DAPAT DISAMPAIKAN SENDIRI KE TANGAN YAB MB PAHANG..

UNTUK MEMENUHI TUNTUTAN MEREKA, YAB MB PAHANG TELAH BERJAYA DIHUBUNGI SUPAYA DATANG SEGERA KE WISMA SRI PAHANG. BELIAU YANG DIPERCAYAI DALAM PERJALANAN UNTUK MENGHADIRI MESYUARAT DI PUTRAJAYA TELAH BERUSAHA BERPATAH SEMULA DAN TIDAK SAMPAI SEJAM SETENGAH..YAB MB BERJAYA BERADA DI PERKARANGAN WISMA SRI PAHANG.

SEJURUS KETIBAAN BELIAU DENGAN TANPA MEMBUANG MASA BELIAU TELAH BERSEMUKA SENDIRI DENGAN KUMPULAN TERSEBUT DAN MENJEMPUT SEMUA AHLI KUMPULAN TERSEBUT UNTUK BERSAMA-SAMA BERBINCANG DI KANTIN WISMA SRI PAHANG. 

PENDEKKAN CERITA LAH, YAB MENTERI BESAR PAHANG BERJAYA BERBINCANG DENGAN KUMPULAN TERSEBUT DENGAN TENANG DAN MATANG.

PPH PERHATI-PERHATI LAH SEBENARNYA KUMPULAN ORANG ASLI NI DAH KENA CUCUK DENGAN PARTI PUAK PAKATAN ROMEN..MANA TAKNYA TERANG-TERANGAN ADA 2-3 INDIVIDU DI DALAM KUMPULAN YANG JELAS BUKAN ORANG ASLI..SIAP PAKAI BAJU KUMPULAN HIMPUNAN HIJAU DAN BERBAJU KORPORAT PKR LAGI..APA LA PUNYA SUWEII..!!TADE MODAL LAIN KE NAK GUNAKAN ORANG ASLI..PUIII!!!

TAPI YANG PPH NAK GELAK TUH..BLOG-BLOG PUAK PAKATAN ROMEN MATI KUTUK CAMNE NAK SPIN CERITA KATA ORANG ASLI MARAH KAT TOK NAN KITA NIH...SAMPAI SATU BLOG PUN X KUAR PASAL CITE NIH..SILAP2 PPH JE YANG DOK BUAT POSTING BENDA NIH..

APA PUN PPH TABIK KE TOK NAN..KERANA MELAYAN KERENAH KUMPULAN NIH SECARA GENTLEMAN DAN JUJUR UNTUK MENCARI JALAN PENYELESAIAN KEPADA TUNTUTAN KUMPULAN SECARA DIPLOMATIK. APA LA GAMAKNYA BLOGGERS PAKATAN ROMEN NAK SPIN KALAU TOK NAN TIDAK SEMPAT TURUN BERJUMPA KUMPULAN TERSEBUT EK??

ADA GAMBAR-GAMBAR YANG PPH TERIMA DARI SUMBER PPH..SATU GAMBAR SERIBU MAKNA...KORANG PANDAI-PANDAI HAYATI GAMBAR YANG PPH NAK SHARE..KALAU TAK RETI JUGAK KORANG NAK PAHAM..TAK TAU LER KAWAN...ORANG ASLI LEBIH CERDIK DARI AOK LE GAMAKNYE..KWANG..KWANG..KWANG..

DEMO SEBELUM TOK NAN TIBA..

HAIYA,,KATA SAVE ENVIRONMENT LU SENDIRI HISAP ROKOK DEPAN ORANG RAMAI.BOLO..!!
BATU API DIKESAN...!!
HAIYA LU ORANG ASLI KA??JGN SIBUK HAL ORANG LA..






TOK NAN GENTLEMEN....




BERKHIDMAT UTK RAKYAT.PPH CABAR KHALID GAGAP DAN LIM "BEER" GUAN ENG.KORANG BERANI MCM TOK NAN KE??



0 comments:

Catat Ulasan

MEDIA PANGLIMA PATIN HITAM

Loading...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More