Isnin, 23 Julai 2012

BLOGGER TUNTUT TUNGGAKAN GAJI DARI KETUA MENTERI MELAKA??!!

BLOGGER TERSOHOR KE?
SALAM RAMADHAN..PPH BARU MEMBACA BERITA DARI SINAR HARIAN BERTAJUK "PENGENDALI BLOG TUNTUT TUNGGAKAN GAJI" BERTARIKH 22 JULAI 2012 TENTANG SEORANG BLOGGER TERSOHOR KONONNYA DARI NEGERI LAKSAMANA HANG TUAH YANG MENUNTUT GAJI  YANG TERTUNGGAK TIDAK DIBAYAR OLEH KERAJAAN NEGERI MELAKA. PPH AGAK TERKEJUT JUGAK LA..YELAH SEBAB RAMAI JUGA KAWAN BLOGGER DARI NEGERI MELAKA RAYA TU SEBENARNYA.DAN SETAHU PPH SAHABAT-SAHABAT PPH TAK KIRA DARI MANA-MANA NEGERI PUN, BERJUANG DENGAN IKHLAS DEMI MENEGAKKAN NEGARA TERCINTA..NI SAHABAT MANA PULOK YANG SUDAH START MAIN DUIT NIH?? BILA BACA BALIK NAMA SI BLOGGER NI KONFOM BUKAN DARI JARINGAN SAHABAT PPH LA..

PPH PUN MULA LA RISIK-RISIK DENGAN ORANG-ORANG MELAKE..APO CITERNYE DENGAN SI DAK NAMA PEJAL NIH ? KABARNYA..SI MAMAT NIH SEORANG BLOGGER SAMBILAN YANG BOLEH DIKATAKAN PADA MULANYA INGIN BERKHIDMAT BANGSA,AGAMA DAN NEGARA TAPI MAKIN LAMA MAKIN BANGGA DIRI, KONONNYA DIA SUDAH ADA PENGARUH YANG KUAT SAMA SEPERTI OTAI "PAPAGOMO","BADUT RAKYAT"( YE KE APSAL AKU TAK KENAI PUN HANG PUN??) SO DARI SITU MULA LA DIA MINTA DUIT SIKIT..MAKIN LAMA MAKIN BERTAMBAH..DEMAND SAMPAI DAH JADI TAMAK RUPANYA..SAMPAI LAH DIA CLAIM TUNGGAKAN PULUH RIBAN NI TAH DATANG DARI MANA??

MM..PPH MALAS NAK ULAS LANJUT PASAL BLOGGER KERJA TAK IKHLAS NIH..PENDEK CERITA PPH NYAMPAH PUAK-PUAK CAMNI..HIDUP TAKDE KEIHKLASAN LANGSUNG UNTUK AGAMA,BANGSA DAN NEGARA.ORANG MACAM NIH KALAU NEGARA DISERANG MUSUH..ORANG PERTAMA YANG AKAN BELOT.MANGKUK-MANGKUK HAYUN MACAM INI LAH..LAHABAU BETUL!!PUUIIH...UNTUK CERITA LEBIH LANJUT >KLIK SINI<


P.S. DER..KALU DOK NAK MINTA DUIT SOKMO..BAIK PI CERAMAH PAS SIAPKAN KARUNG COLLECT DUIT LA DER..KONFOM KAYA..!!HAHAH,

0 comments:

Catat Ulasan

MEDIA PANGLIMA PATIN HITAM

Loading...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More