Jumaat, 27 Julai 2012

JANJI DITEPATI VS. JANJI DITABURI..SIAPA BAKAL BINA KERAJAAN??!!!

PPH TERTARIK BILA UNTUK MENGUPAS SEDIKIT TENTANG SLOGAN "JANJI DITEPATI" YANG DIGUNAKAN OLEH KERAJAAN SEBAGAI SLOGAN HARI KEMERDEKAAN KE 55 NEGARA MALAYSIA KALI INI. RAMAI BETUL PUAK-PUAK PEMBANGKANG DAN PENYOKONG-PENYOKONG MEREKA YANG RATA-RATA MEROYAN DALAM FACEBOOK DAN BLOG-BLOG MEREKA MASING-M,ASING MEMPERTIKAIKAN PENGGUNAAN SLOGAN TERSEBUT. PPH PUN NAK HAIRAN KENAPA PEMBANGKANG NAK MEROYAN SANGAT NIH??!! APA SALAH KE SLOGAN ITU DIGUNAKAN??

PPH SENANG JE KALAU NAK NAK MENGULAS ISU INI. INI ADALAH KERANA RAKYAT MALAYSIA SUDAH MULA NAMPAK SEGALA JANJI KERAJAAN BARISAN NASIONAL TERDAHULU SEDANG GIAT DITUNAIKAN. BERBANDING DENGAN PUAK-PUAK KOMUNIS (DAP), PUAK-PUAK PLURALISMA (PKR) DAN PUAK-PUAK SYIAH KELDAI TUNGGANGAN (PAS) YANG SEMAKIN HARI MAKIN JELAS PEMBOHONGAN TENTANG JANJI-JANJI MEREKA SEBELUM MEMENANGI PILIHANRAYA YANG LEPAS..!!!  JANJI-JANJI TOL PERCUMA, PENDIDIKAN PERCUMA, NAK LAKSANA HUDUD LAH, MINYAK AKAN MURAH SEMURAH MINYAK MASAK LAH, ITULAH, INILAH...SAMPAI KE SEKARANG...ORANG KATA "HARAM LAH NAK DAPAT!!"..BILA MEDIA ATAU RAKYAT TANYA MANA JANJI-JANJI TERSEBUT? PUAK-PUAK NI MULALAH MEMBERIKAN SEJUTA SATU ALASAN..TAPI YANG PALING "KLASIK" PERNAH PPH DENGAR TENTANG PERLAKSANAAN HUDUD..ALASANNYA, "PARLIMEN TIDAK LULUSKAN USUL!"..KATA PARTI ISLAM TAPI TAKUT PULAK NAK LAKSANA?? KALAU KERANA PARTI KOMUNIS, PARTI KAKI LIWAT DAN SEKOR PEJUANG MURTAD TU SANGGUP PULAK SAMPAI BUAT DEMO SAMPAI KE MEKAH..TAPI UNTUK TEGAKKAN SYIAR ISLAM BAGI ALASAN BUDAK TADIKA GITU PLOK..MEMANG KONFOM #TTTUUUTTT# (SENSORED PPH PUASA.)

SEKARANG NI TIMBUL PULOK JANJI BARU!!! NAK HAPUSKAN DUTI EKSAIS  KERETA IMPORT PULOK!!! HELLO..BRADER LEMBUTT..!!! KEMON LAA..!!!RAKYAT KAT MALAYSIA NI SEMUA NAK HIDUP KENA ADA KERETA IMPORT KE??? SILAP-SILAP KRONI-KRONI KO JE YANG UNTUNG  DAPAT BELI KERETA MEWAH..BUAT PE SEMUA JANJI-JANJI TAK BERFAEDAH NIH???RAKYAT INGINKAN KEMAJUAN, KEPERLUAN ASAS, BANTUAN PENDIDIKAN YANG BAIK..BUKAN SEMUA BENDA TU LA SAMDOL!!! 

KESIMPULAN PPH UNTUK PETANG GINILAH.. SEBELUM PPH PERGI BAZAAR RAMADHAN CARI JUADAH BERBUKAK PUASA..NASIHAT PPH KEPADA PUAK-PUAK PEMBANGKANG YANG SEMAKIN TADE MODAL NAK SERANG KERAJAAN BN INLAH..BAIK KORANG TUNAIKANLAH JANJI-JANJI ZAMAN BATU KORANG YANG SAMPAI KE HARI BERTIMBUN-TIMBUN TUH..TAK PERLU DENGKI DENGAN PAK NAJIB KE, PAK MAHYUDIN KE, TIN ROSMAH KE..?TUNAIKAN JANJI KORANG..MACAM GITU KALAU NAK MENANG UNDI RAKYAT BUKAN DOK BUAT FITNAH SEMATA-MATA..ADE RETI???!!!


AKHIR SEKALI SLOGAN TERBAIK PPH KEPADA PUAK-PUAK PEMBANGKANG ADALAH ..."JANJIMU DIJUBURI..!!!" WASALAM..


0 comments:

Catat Ulasan

MEDIA PANGLIMA PATIN HITAM

Loading...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More