Selasa, 19 Jun 2012

SIAPA DALANG DI SEBALIK PENGANJURAN PERHIMPUNAN ANTI-LYNAS DI MALAYSIA???

SATU FAKTA YANG RAMAI RAKYAT MALAYSIA TIDAK TAHU TERUTAMANYA ORANG MELAYU  INI ADALAH NEGARA CHINA MEMBEKALKAN SEJUMLAH 95% PASARAN DUNIA BAGI HASIL NADIR BUMI. DENGAN ADANYA LYNAS MALAYSIA YANG BAKAL BEROPERASI TIDAK LAMA LAGI , NEGARA MALAYSIA  BAKAL MENGUASAI 20% DARIPADA JUMLAH PASARAN YANG DIKUASAI OLEH CHINA. PASARAN DUNIA TAU,BUKAN PASAR MALAM SAHAJA.

DENGAN ADANYA PRODUK INI, IA  DAPAT MENARIK RAMAI PELABUR-PELABUR ASING YANG MENGGUNAKAN PRODUK NADIR BUMI SEPERTI IPHONE,IPAD,GALAXY TAB,GALAXY NOTE, DAN MACAM-MACAM BENDA ALLAH YANG GUNAKAN "TOUCH SCREEN" YANG PPH PUN TAK RETI NAK SEBUT . MAKA BILA MAKIN RAMAI PELABUR ASING DATANG MELABUR KE NEGARA KITA MAKA MAKIN BERKEMBANGLAH PERINDUSTRIAN SEUMPAMANYA INI DALAM NEGARA KITA. BILA PERKARA INI  BERLAKU IA MAMPU MELONJAKKAN BUKAN SAHAJA EKONOMI NEGERI PAHANG TETAPI JUGA MAMPU  MENINGKATKAN EKONOMI NEGARA SETERUSNYA MEMBERI PELUANG PEKERJAAN KEPADA RAKYAT MALAYSIA KHUSUSNYA DI PAHANG.


DARI SUMBER YANG PPH PEROLEHI ,SEORANG JUTAWAN DARI TANAH BESAR CHINA YANG JUGA PEMEGANG SAHAM TERBESAR KILANG NADIR BUMI DI NEGARA TEMBOK BESAR ITU TELAH BERSEKONGKOL DENGAN NGO-NGO MALAYSIA KHUSUSNYA NGO CINA UNTUK MENGGANGGU PERJALANAN OPERASI LYNAS DI MALAYSIA. PELBAGAI DAKYAH TELAH DIREKA-REKA BAGI MENAGIH SOKONGAN DAN MENAKUT-NAKUTKAN KAUM CINA DI NEGARA MALAYSIA. KHABARNYA, JUTAWAN INI JUGA SEBENARNYA ADALAH SALAH SEORANG PELABUR UTAMA DI KAWASAN PERDAGANGAN ANTARABANGSA BARU YANG TELAH DIRASMIKAN DI NEGERI PAHANG.


KEBETULAN PULAK MAJORITI YANG BERIYA MEMBANTAH PEMBINAAN KILANG LYNAS INI ADALAH DARI KAUM CINA. KAUM LAIN KAT MALAYSIA NI SEMUA KEBAL DARI KESAN RADIOAKTIF KE? MUNGKIN ADA BETULNYA SUMBER KAWAN NIH..DAN KAWAN PIKIR-PIKIR BALIK..KENAPA RATA-RATA PENGGUNA NADIR BUMI (IPHONE, IPAD DAN SBGNYA.) INI ADALAH JUGA DARI KAUM CINA BUKAN? KE MEREKA YANG  BERIYA MEMBANTAH PEMPROSESAN NADIR BUMI KAT MALAYSIA?MARI KITA FIKIR SEJENAK...

0 comments:

Catat Ulasan

MEDIA PANGLIMA PATIN HITAM

Loading...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More